10 razlogov zakaj shraniti matične celice iz mlečnih zob

  1. Dentalne matične celice lahko nekega dne izboljšajo zdravje vašega otroka ali mu celo rešijo življenje.
  2. Hramba matičnih celic danes pomeni, da so celice na voljo jutri ali kadarkoli skozi življenje vašega otroka. Kadarkoli jih bo potreboval, bodo tukaj. Brez iskanja. Brez strahu, da se  celice morda ne bodo ujemale. Pripravljene takoj.
  3. Matične celice vašega otroka so njihovo popolno ujemanje. Uporaba lastnih celic pomeni, da ni zavrnitve in nobene možnosti za kakršnokoli okužbo ali genetsko motnjo. Konec koncev so naravni del otroka.
  4. Pridobivanje matičnih celic iz mlečnih zob je edini način za pridobitev matičnih celic, brez potrebe po dragih ali bolečih zdravstvenih posegih.
  5. Najboljše matične celice so mlade celice, preden se poslabšajo s starostjo ali onesnaženjem. Celice vašega otroka ne bodo nikoli več tako dobre, kot so danes.
  6. Medicina matičnih celic bo postala prevladujoči trend medicine v bližnji prihodnosti. Harris Review 2007 predvideva, da so možnosti, da boste morali pri zdravljenju v prihodnosti uporabiti lastne matične celice, tako visoke kot točki 1 in 3. Bi ne bili mirnejši, če bi vedeli, da so celice vašemu otroku venomer na voljo?
  7. Matične celice iz mlečnih zob imajo največji potencial za terapevtsko uporabo. Varno se lahko razmožujejo v laboratoriju in se spreminjajo v različne tipe celic in tako omogočijo zdravljenje več bolezenksih stanj.
  8. Hramba matičnih celic iz mlečnih zob je cenejša, hitrejša ter lažja kot katera koli druga alternativa.
  9. Da bi storitev ustrezala vašim potrebam in proračunu, imamo pripravljen tudi načrt obročnega odplačevanja.
  10. Shranjevanje matičnih celic iz mlečnih zob vam odpre zasebna vrata v personalizirano medicino, z zagotavljanjem mosta do zdravljenja, zasnovanega posebej za vas oziroma vašega otroka.

 

zajeta-slika

 

Kaj so matične celice?

 

Matične celice so glavne celice v našem telesu. Odgovorne so za naravno sposobnost zdravljenja ˝škode˝.  Sposobne so se podvajati ali pa se spremeniti v drugo vrsto celic. Vse matične celice seveda niso enake, pač pa imajo zelo različne sposobnosti. Dve najpogostojši vrsti matičnih celic, ki jih tudi uporabljajo za terapije pri ljudeh, so mezenhimske matične celice ter homeopoetične matične celice. Ti dve vrsti matičnih celic se nahajajo v različnih delih človeškega telesa in imajo povsem različne terapevtske aplikacije.

 

Mezenhimske matične celice so populacija odraslih matičnih celic. Te celice se nahajajo v zobeh, prav tako jih najdemo v kostnem mozgu.  V laboratoriju lahko tvorijo različne vrste celic, med njimi maščobne celice, celice hrustanca, kosti, kit in vezi, mišične celice, kožne celice in celo živčne celice.

 

mlecni-zob

 

Za razliko od drugih vrst odraslih matičnih celic, se lahko mezinhimske matične celice iz zob namnožijo do količine primerne za zdravljenje oz. uporabo v medicini. Zaradi te sposobnosti so mezennhimske matične celice idealen kandidat za uporabo pri ljudeh. Regenerirajo in popravijo lahko kost, hrustanec, mišice, kožo, srce in živčno tkivo.

 

Mezenhimske matične celice so bile najprej odkrite v kostnem mozgu in se kot takšne uspešno uporabljajo pri zdravljenju ljudi – za srčna popravila, obnovo kosti, rast nadomestnega požiralnika za presaditev, regeneracijo jeter in odpravo sladkorne bolezni, če omenimo le nekatera stanja.

 

Zakaj pa shraniti celice iz zob?

 

Vaš otrok bo v obdobju petih let izgubil veliko mlečnih zob. Ta čas pomeni, da obstaja več možnosti za pridobitev živih matičnih celic za hrambo in proces je popolnoma neinvaziven. Bioeden je poleg matičnih celic iz mlečnih zob uspešno pridobil, testiral in shranil tudi matične celice iz modrostnih zob.

 

Matične celice iz zob so prilagodljive in se bodo lahko uporabile za zdravljenje bolezni kot so bolezni srca in Alzheimerjeve bolezni.

 

shranjevanje-maticnih-celic-v-tekocem-dusiku

 

STE VEDELI?

 

Zdravljenje z matičnimi celicami, brez strahu po zavrnitvi, ponuja eno izmed najbolj obetavnih poti za zdravljenje bolezenskih stanj, poškodb, bolezni ter varovanja zdravja prihodnjih generacij. Dostopne in pripravljene matične celice so zato ključnega pomena.

 

Pri ljudeh lahko matične celice najdemo v različnih delih telesa, običajno kostnemu mozgu, krvi in popkovnični krvi. Tudi mlečni zobje so dokazano bogat vir odraslih matičnih celic, s potencialom zdravljenja in ozdravitve številnih bolezni in poškodb.

 

Vir.


 

VEČ INFORMACIJ:

 

SHARE

Comments are closed.