BioEden za nadaljnja zdravljenja sprostil 17 vzorcev matičnih celic

Po 10 letih delovanja podjetja BioEden, ki ponuja storitev hrambe matičnih celic iz mlečnih zob po vsem svetu, podjetje z veseljem potrjuje, da je prišlo do sprostitve 17-tih vzorcev matičnih celic, ki se bodo uporabili za nadaljnje terapije.

 

Skoraj vsak dan smo priča novim poročilo, raziskavam, študijam, ki poudarjajo razvoj na področju matičnih celic. Obljube so, da bo čedalje več bolezni in poškodb ozdravljivih z matičnimi celicami.

 

Seveda zdravljenje z matičnimi celicami ni novo, le-te spreminjajo in rešujejo življenja že desetletja.

 

Glede na to, da so matične celice odkrili pred več kot 50-timi leti, ni presenetljivo dejstvo, da obstaja preko 100.000 kliničnih študij in strokovno podkrepljenih publikacij v zvezi z zdravljenjem z matičnimi celicami. Te publikacije demonstrirajo, kako se matične celice razvijajo v druge tipe celic in se kot takšne uporabljajo za nadomestitev in popravilo poškodovanih tkiv – to pa so seveda dokazi, ki gradijo temelje za prihodnje terapije.

 

Matice celica

 

Zdravljenje poškodb ter bolezni je bilo raziskovano več let. Od manj zahtevne aplikacije, kot je recimo nadomestitev kože po majhni opeklini, do kompleksnejših postopkov, kot so zdravljenje poškodb živcev, nastalih zaradi degenerativnih bolezni kot so Parkinsonova bolezen in multipla skleroza. Obstajajo tudi primeri, kjer so se matične celice uporabile za rast celotnega nadomestnega organa.

 

Napovedi za prihodnost so, da bo zdravljenje z matičnimi celicami  postalo širše uporabno čez približno 5 do 10 let. Iz tega razloga se ogromno staršev odloča za hrambo matičnih celic pri podjetju BioEden.

 

Kot prva banka dentalnih matičnih celic ni presenetljivo, da je po 10 letih zagotavljanja storitve podjetje Bioeden sprostilo prve vzorce, ki bodo uporabljeni za osebno terapijo.

 

Sproščenih je bilo 17 vzorcev, nameni, za katerega se bodo celice uporabile pa seveda različni. Različni, kot so si različni donatorji in zobje, ki segajo od prvega izpadlega mlečnega zoba do ekstrahiranega modrostnega zoba odrasle osebe.

 

Glavna vizija podjetja je, da je možnost hrambe matičnih celic dostopna vsem, hkrati naša storitev omogoča posamezniku hrambo in dostop do matičnih celic, ko so le-te potrebne za zdravljenje.

 

Celice v sproščenih vzorcih so bile zdrave in vitalne, kar podjetje BioEDEn jamči za vse vzorce celic, shranjenih pri njih.

 

Zdravljenja v katera bodo in so vključeni sproščeni vzorci celic:

 

  • diabetes pri odrasli osebi
  • diabetes pri otroku
  • avtizem pri otroku
  • rekonstrukcija zajčje ustnice

 

Zaenkrat ni informacije o tem, da bi pri bolnikih, ki so terapijo že prejeli, prišlo do neželenega učinka.

 

Čeprav Bioeden ponuja storitev hrambe matičnih celic iz zob, pa se naša povezava konča, ko se celice sprostijo. Vendar pa si bomo kot organizacija, ki se ponaša kot inovator na področju dentalnih matičnih celic, prizadevali, da poročamo o razvoju zdravljenja še naprej.

SHARE

Comments are closed.