Izjemen dosežek podjetja Bioden

Stranka podjetja Bioeden razkriva drastično izboljšanje simptomov izčpavajočega diabetesa le 12 tednov po terapiji z lastnimi matičnimi celicami.

 

Ko je bolezen začela terjati svoj davek, je bilo 39-letnemu Fernandezu Carillu omogočena terapija z matičninimi celicami, brez skrbi in čakanja na ustreznega darovalca, saj je imel Carillo kriogensko hranjene svoje lastne matične celice.

 

Postopek izolacije in hrambe matičnih celic so opravili specialisti podjetja Bioeden,; matičnih celic, ki so jih testirali, potrdili, shranili in jih tudi transportirali v bolnišnico, kjer je bila terapija opravljena. Carillo je svoje matične celice shranil iz modrostnega zoba, leta 2012. Ob hrambi je Carillo že imel diagnozo diabetesa tipa 1.

 

Diabete-700-000-personnes-atteintes-de-la-maladie-sans-le-savoir

347 milionov ljudi po svetu živi z diabetesom. Ocenjuje se, da se bo število smrti zaradi diabetesa v naslednjih 10 letih povečalo za neverjetnih 50 % .

 

Odločitev Carilla, da shrani svoje matične celice mu je dala možnost zdravljenja ter mu vrnila upanje, dostojanstvo in premostitev vrzeli do boljšega zdravja.

 

Čeprav se matične celice že uporabljajo za zdravljenje diabetesa,  je to prvič, da so za zdravljenje uporabili matične celice iz zob.

 

Celice iz mlečnega ali modrostnega zoba se izolirajo po tem, ko zob naravno odpade ali je ekstrahiran zaradi ortodontskih razlogov. Uspešna uporaba shranjenih matičnih celic iz zob pri zdravljenju diabetesa, je tako še eden v vrsti izjemnih dosežkov za podjetje Bioeden.

 

Po samo 12 tednih, ko je Carillo prejel terapijo, se je količina insulin, ki ga je Carillo moral jemati občutno zmanjšala. Prav tako se je zmanjšala pogostost uporabe insulina. Carillo je poročal tudi o povečanju energije, zmanjšanju utrujenosti, večji hidraciji kože, izboljšanem mišičnem tonusu, hkrati je popolnoma izginil njegov zamegljen vid.

 

Carillo je tako doživel popoln preobrat siptomov in ni doživel niti enega negativnega učinka, okužbe ali drugih zapletov.

 

Mike Byrom,  vodja znanstvene ekipe:  ˝Na podlagi kliničnih rezultatov in ustnega pričevanja bolnika je bilo zdravljenje popoln uspeh, ki je bistveno izboljšalo kvaliteto  življenje bolnika. Kritični dejavnik uspeha je bil hiter dostop do živih, kriogensko shranjenih celic, ki so bile seveda popolnoma ujemajoče.˝

SHARE

Comments are closed.