Postopek 

 Spoznajte postopek v 5 enostavnih korakih 

Postopek shranitve matičnih celic iz mlečnih zob je izredno enostaven in ob upoštevanju navodil lahko mlečni zob sami pripravite na transport.

Vedno nas lahko pokličete na 030 305 087 in z veseljem vam bomo pomagali. 

  • Še preden se mlečni zobek začne majati, je potrebno stopiti v stik z nami in naročiti storitev. Svetovalec podjetja BioEden vas bo poklical, odgovoril na vsa vprašanja in vam posredoval potrebno dokumentacijo ter podrobno predstavil možnosti plačila storitve.

  • V drugem koraku boste po pošti prejeli »paket za shranjevanje zobkov«, ki vsebuje vse kar potrebujete za učinkovito in varno pošiljanje zobka in vzorca krvi v laboratorij, skupaj z enostavnimi navodili. Prav tako vam bomo posredovali telefonsko številko na kateri smo dosegljivi za vsa dodatna vprašanja in pomoč.

  • Tretji korak se zgodi, ko mlečni zobek vašega otroka izpade in ga je potrebno poslati k nam v »paketu za pošiljanje zobkov«. Ko boste zobek varno shranili v paket, nas pokličite in uredili bomo prevoz do laboratorija v Angliji. Strokovno osebje bo uporabilo patentiran postopek ter iz mlečnega zoba pridobilo matične celice. V umetnem okolju bomo povečali njihovo število do števila, ki je primerno za uporabo v medicini, obenem pa bomo preverili njihovo vitalnost.

  • O napredovanju in uspešnosti postopka vas bomo sproti obveščali, vaša naslednja naloga pa bo, da boste priskrbeli vzorec otrokove krvi za potrebe seroloških preiskav. Vzorec lahko pridobite v vam najbližjem laboratoriju, ki jih imajo vsi večji zdravstveni domovi ali pri drugem ustrezno usposobljenem zdravstvenem osebju. Nujno je, da pošljete vozrec krvi v roku 7 dni po tem, ko je zob izpadel.

  • Zadnji korak je kriogenično shranjevanje in varovanje matičnih celic iz zobkov vašega otroka za prihodnjo uporabo. Stalno bomo v stiku z vami in zagotavljamo vam, da bodo matične celice vašega otroka vedno na voljo v primeru, da jih boste potrebovali ter da vam bomo v pomoč na vsakem koraku. Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo vam vedno z veseljem na voljo.

Oglejte si video predstavitev