Terapija z matičnimi celicami pomagala bolniku s pljučno fibrozo

Joseph se je moral soočiti z bolečo realnostjo, da se bo njegovo življenje kmalu končalo. Diagnosticirano je imel namreč pljučno fibrozo in zdravniki niso bili optimistični. Ti so mu napovedali nekoliko več kot leto dni življenja. Takrat se je Joseph odločil, da poskusi zdravjenje z matičnimi celicami. Stanje se je drastično spremenilo.

 

Joseph je obiskal Lung Institute v Tampi, Florida, ZDa, da bi dobil zdravniško pomoč za pljučno fibrozo, ki so mu jo diagnosticirali v začetku lanskega leta. Rezultati, ki so jih prejeli po zdravljenju, so presenetili vse, vključno z njegovim pulmologom.

 

Njegovo življenje bi bilo prežeto z vsakodnevnim bojem in stisko zaradi bolezni. Joseph se je tega zavedal. Vendar je prav tako vedel, da so za zdravljenje tudi druge možnosti in samo vprašanje časa je bilo, kdaj ga bo našel. In ravno zdravljenje z matičnimi celicami se je izkazalo za najboljšo alternativo.

 

pjučna fibroza

 

Od tega, da je bil Joseph odvisen od kisika, do tega, da je ponovno vzpostavil kakovost svojega življenja, je zdravljenje Josephu pomagalo na načine, ki so nepredstavljivi. Nič več mu izziv ne predstavlja hoja po stopnicah, niti to, da se lahko z nekom pogovarja ali si umiva zobe, medtem ko stoji. Presenečenje je bilo res veličastno.

 

Kljub temu, kar so mu zdravniki povedali v preteklosti, se je Joseph odločil prezreti ter se odločil za poseg, ki ga je marsikdo osto obsodil in kritiziral. Isti zdravnik, ki je Josephu povedal da je bolezen neozdravljiva, je bil presenečen, ko je izvedel o rezultatih, ki so prinesli nazaj v Josephovo življenje toliko upanja. Če obstajajo skeptiki, ki želijo biti priča uspešnosti zdravljenja z matičnimi celicami, naj jim bo Josephov primer v poduk.

 

Josephova trmasta zavrnitev pesimistične napovedi glede njegove bolezni, je sprožila v njem pogum, da je poskusil alternativne možnosti zdravljenja. Terapije z matičnimi celicami ponujajo pacientom možnosti, ki jih tradicionalna medicina ne ponuja.

 

 

Vir

 

SHARE

Comments are closed.