Zgodovina podjetja 

  BioEden je prva banka dentalnih matičnih celic. 

BioEden je prva banka matičnih celic, ki je ponudila možnost shranjevanja dentalnih matičnih celic, ki se pridobivajo iz zobne pulpe tako otroških (mlečnih) kot tudi modrostnih zob. Podjetje je začelo poslovati leta 2003 v Austrinu, Texas, Zda, kjer ima še danes laboratorij kjer obdelujejo in shranjujejo matične celice za stranke iz obeh Amerik. Posebnost podjetja BioEden je v patentiranem postopku, kjer kot rezultat shranjujemo dejansko uporabne mezenhimske matične celice ter v dejstvu, da smo specializirani izključno za obdelavo in shranjevanje matičnih celic iz zobne pulpe.

 

BioEden danes matične celice shranjuje v treh laboratorijih - Zda, Eu in Azija - poleg tega pa že načrtuje nove širitve in s tem ostaja vodilna banka dentalnih matičnih celic na svetu.

SIcer zdravljenje z matičnimi celicami ni "nekaj novega". Žive celice se že več kot 50 let hrani pri tako nizki temperaturi, da je njihovo delovanje začasno ustavljeno, kar učinkovito zaustavlja proces staranja.

 

Te celice se pozneje segreje, ne da bi to vplivalo na njihovo delovanje. Uporabljene tehnike krioprezervacije dobesedno ustavijo proces staranja in poskrbijo, da so vitalne funkcionalne celice primerne za poznejšo rabo.

 

Da to deluje, med drugim dokazuje tudi primer 50 let stare zamrznjene sperme, s katero so uspešno oplodili 30 let staro zamrznjeno jajčece.

Tehnike zdravljenja, ki so nekoč veljale za znanstveno fantastiko, so danes znanstvena dejstva.

 • Prvi eksperiment oploditve

  Letos mineva 36 let od prvega eksperimenta oploditve in vitro, ki je naletel na veliko cinizma. Dandanes, leta 2014, je na svetu že več kot 5 milijonov otrok, ki so bili spočeti na ta način.

 • Prva presaditev srca

  Prva presaditev človeškega srca je bila izvedena leta 1967; dandanes jih vsako leto opravijo že več kot 3500 in veljajo za »običajen postopek«

 • 50.000 presaditev kostnega mozga

  Samo v letu 2006 je bilo opravljenih 50.000 presaditev kostnega mozga z uporabo zdravljenja z matičnimi celicami.

 • Ocena Harris Review

  Ocena Harris Review predvideva, da bo eden od treh ljudi v svojem življenju potreboval zdravljenje z matičnimi celicami.

Izjave strokovnjakov