Zobna vila obstaja – vsaj v otroški domišljiji

Torej, zobna vila obstaja. Kaj storiti, kot otroci, oboroženi s vprašanji, pridejo do nas in želijo več informacij o tem pravljičnem bitju?

 

Pripravili smo seznam petih, najpogostejših vprašanj z odgovori, ki vam bodo pomagali, da mit ohranite živ.

 

Skoraj stoletje je zobna vila skrivnostno bitje, ki je znana predvsem Zahodnemu svetu. Vsi vemo, da se prikrade v prostor, kjer otrok spi ter izpod blazine, v zameno za majhno plačilo, vzame otroški zob.

 

S pomočjo literature Fairies: A Magical Guide to the Enchanted Realm, smo pripravili sestavili par vprašanj in jih dopolnili z odgovori.

 

1.Kako zobna vila ve, kdo je izgubil zob?

 

Podobno kot Božiček, tudi zobna vila pozna imena otrok po vsem svetu. Hrani jih v svoji ˝zobni knjižici˝, shranjeni globoko v njenem gradu.  Da sledi otrokov, ki imajo majav zob, podnevi potuje po vsem svetu in imena vpisuje v svojo knjižico. V mraku, pred odhodom, dnevnik preveri in si zapiše koga vse bo tisto noč obiskala.

izadel-zob

    

2. Kaj se zgodi z vsemi zobmi, ki jih zbere?

 

Vsi zobje se zbirajo v veliki shrambi v gradu. Škratje nato iz zob naredijo nakit za vile, ki, da bi ga kupile, priletijo od blizu in daleč.

  

3. Kako zobna vila izgleda?

 

Zobna vila je znana kot ena najmanjših in najlepših vil. Oblečena v bleščeče belo obleko in svilene čeveljce, s sijočimi lasmi, vzbuja zavist pri vseh ostalih vilah. Med letenjem oddaja tudi zlat sijaj.

  

4. Zakaj je od otrok še nihče ni videl?

 

Če je otrok buden, ko je vila v bližini, le-ta iz svoje zlate svilene torbice posuje ščepec pravljice, ki otroka zaziblje nazaj v sanje.

  

5. Kaj otrok dobi v zameno za zob?

 

To je seveda čisto odvisno od vas. Najpogosteje zobna vila pušča kovance različnih vrednosti. Ob tem je potrebna posebna previdnost in potrpežljivost.  Zadnje kar želite je, da vas otrok, ki pričakuje mistično malo vilo, z izžarevajočo eleganco, ujame, ko želite izmakniti zob izpod njihovih glav 🙂

 

Pressed Copper Penny

 

Vir

SHARE

Comments are closed.